Meer informatie Gears of War 3

In de nieuwe GameInformer staat behoorlijk wat nieuwe informatie over Microsofts volgende blockbuster Gears of War 3. Zo zullen er nieuwe teamleden zijn en ook behoorlijk wat nieuwe wapens in dit laatste deel van de Gears of War-serie.

Zo zal de Delta-squad waar Marcus en Dom inzitten vanaf nu door de vrouwelijke Anya Stroud en de terugkerende Jace Stratton. Hierdoor lijkt het erop dat Cole en Baird eruit zijn, alhoewel ze nog wel in de game zelf zitten. Ook kan je nu op het slagveld wapens ruilen met je teammaten en met andere soldaten. Enkele nieuwe wapens om te ruilen zijn de Lancers met een bajonet aan het eind. Het andere nieuwe wapen is iets specialer van aard, Epic Games omschrijft het wapen zo:
“Fires piranha-like creatures into the ground where they then seek and devour their targets.”

Ook zal er een arcade-mode in de game zitten, waarmee je onder andere de zwaartekracht en de grootte van de hoofden kan aanpassen. De game bevat ook een 'trackingmeter' zoals al eerder in Shadow Complex zat, die houdt precies bij hoe goed je vrienden het deden op een stuk.

Bij de multiplayer zijn twee nieuwe maps aangekondigd, namelijk een soort van woestijn-level en het level Overpass, waarin je in de gezonken stad van Jacinto zal spelen. Ook zullen de multiplayermaps nooit hetzelfde blijven, zo veranderen ze ingame doordat er bijvoorbeeld een overstroming plaatsvindt.

Gears of War 3 komt in april 2011 uit voor de Xbox 360.

GoW