Beenhakker hoopt op Excelsior

Leo Beenhakker hoopt dat Excelsior ten koste van Sparta Rotterdam promoveert naar de Eredivisie. De technische man van Feyenoord is de initiator van de nieuwe samenwerking tussen beide Rotterdamse ploegen.

"Ik heb altijd gezegd dat jonge spelers prikkels nodig hebben, die moeten zich ontwikkelen," zegt Beenhakker tegen Voetbal International. "Dat is dit seizoen gebeurd bij Excelsior. Alex Pastoor en zijn staf verdienen een compliment. Zij hebben rekening te houden met de cultuur en ambities van Excelsior, maar moesten ook oog hebben voor de progressie van jonge spelers. Dít hebben we bedoeld met de samenwerking", is de technisch directeur tevreden.

Beenhakker hoopt vurig op een promotie van de ploeg uit Kralingen: "Dan ben ik de eerste die hoera roept, al zullen we dan inderdaad wel kritisch moeten kijken welke spelers we bij Excelsior laten spelen. Ik vind: er mag best weerstand zijn, laat ze maar knokken en dan zien we vanzelf wel wie boven komt drijven. Maar voor sommige jongens is de Eredivisie wellicht een stap te groot. Als Excelsior promoveert, gaan we dat op ons gemakt bekijken", sluit Beenhakker af.