Tour de Rijke gaat definitief niet door

De Tour de Rijke gaat definitief niet door. De 1.1 UCI koers, die op 23 mei verreden had moeten worden, verkreeg geen vergunning van de stad Rotterdam om de koers daar te laten rijden en kreeg ook van de rechtbank geen gelijk. De rechtszaak werd aangespannen door de organisatie om zo alsnog een vergunning te krijgen.

De Rotterdamse rechtbank heeft geoordeeld dat de veiligheid rond de Tour de Rijke niet gegarandeerd kon worden en dat daardoor de koers niet door mag gaan. De rechter heeft de stad Rotterdam echter wel laksheid verweten en moet daardoor de proceskosten betalen.

De organisator van de Tour de Rijke, Wim Voogt , zei tegen RTV Rijnmond niet tevreden te zijn met de uitspraak. "Rotterdam moet de proceskosten betalen, wat betekent dat zij eigenlijk verloren hebben. De rechter heeft duidelijk gemaakt dat de gemeente op alle vlakken tekort is geschoten. Maar net dat ene ontbreekt nog: een vergunning. Dat is wel een teleurstelling en bovendien een schande dat in dit wielerjaar deze Tour ontbreekt."