LittleBigPlanet 2 te zien in Qore

LittleBigPlanet verscheen in 2008 en sprak bij veel gamers tot de verbeelding. Nu deel 2 is aangekondigd kunnen wederom een hoop gamers niet wachten om de game in handen te krijgen en te spelen met nog meer verschillende tools om je eigen levels mee te kunnen maken.

In de laatste aflevering van Qore in de Verenigde Staten is een hoop gameplay van de game te zien. Daarnaast vertellen de makers dat ze verrast zijn over de grote van de community op dit moment maar dat deze er wel voor zorgt dat er steeds mooiere en betere levels worden gemaakt. Media Molecule heeft zelfs mensen uit de community in dienst genomen omdat ze zo onder de indruk waren van hun levels.

De community kreeg het zelfs voor elkaar om shooters en andere soorten games te maken met de LittleBigPlanet level-editor. Met deel twee hebben ze dit makkelijker gemaakt zodat vrijwel alle spelers dit gemakkelijk kunnen doen. Waar de eerste game een editor had om platformgames te maken, is deel twee een platform om games mee te maken.

Ook het publiceren is een stuk uitgebreider en makkelijker geworden. Zo krijgt elk level een eigen webpagina die ze makkelijk naar mensen kunnen sturen als promotie. Op deze pagina kun je buivoorbeeld screenshots en informatie kwijt.

In onderstaande video wordt nog veel meer verteld en is veel gameplay te zien. Neem dus gauw een kijkje. De game ligt als het goed is aan het einde van dit jaar in de winkels voor de Playstation 3.