MVV-reddingsplan van gemeente uitgelekt

Het noodlijdende MVV krijgt mogelijk een andere clubnaam en een andere naam voor het stadion. Dat staat in een reddingsplan van de gemeente Maastricht, dat in de Limburgse media is uitgelekt.

Het College van Burgemeester en Wethouders doet op 19 mei bij de gemeenteraad een voorstel om MVV van de ondergang te redden. In het reddingsplan staat dat de gemeente stadion De Geusselt koopt. Wethouder Luc Winants wil niet zeggen om welk bedrag het gaat, maar naar verluidt is het zo'n 200.000 euro.

MVV gaat in dat geval het stadion huren voor 75.000 euro per jaar. "We zijn nog steeds in onderhandeling met verschillende partijen", zegt Winants in De Limburger. Het plan behelst verder dat er een salarisplafond komt voor de spelers, die als semi-prof zullen werken. De clubnaam wordt veranderd in MVV Maastricht en de nieuwe stadionnaam zal MVV Maastricht Stadion Geusselt gaan heten.

Om uit de financiële problemen te komen, bestaat de spelersgroep volgend seizoen nog maar uit twintig man. De oudste jeugd gaat samen met Fortuna Sittard en/of Roda JC. Winants: "De club moet met een schone lei beginnen. Schuldenvrij en diep verankerd in de stad Maastricht."