[Video] Forlan denkt alweer aan finale Copa del Rey

Diego Forlan was gisteravond de gevierde man bij Atlético Madrid met twee goals in de Europa League-finale tegen Fulham. De Uruguayaan heeft niet veel tijd om ervan te genieten, want de Spanjaarden denken alweer vooruit aan de nationale bekerfinale.

Forlan vond de zege van Atlético Madrid verdiend, al had zijn club het in de reguliere speeltijd al moeten afmaken. "Maar het is natuurlijk ook mooi om vlak voor tijd te scoren. Ik denk dat iedereen pas over een tijdje gaat beseffen wat deze overwinning voor de club waard is. Dit geeft in ieder geval enorm veel voldoening."

Atlético pakte de eerste hoofdprijs sinds 1996, toen de dubbel werd gepakt. Komende woensdag volgt alweer de volgende finale, namelijk die van de Copa del Rey tegen Sevilla. "We gaan eerst van dit moment genieten. Daarna moeten we onze rust pakken en gaan denken aan de Copa del Rey."

De winst in de Europa League is voor de Madrilenen de eerste Europese prijs sinds 1974, toen de Wereldbeker werd gewonnen. Twaalf jaar eerder pakte de club de Europacup II.

Forlan na zijn tweede goal