De Vries erkent buitenechtelijke relatie

Jack de Vries (CDA) geeft toe dat een buitenechtelijke relatie er de oorzaak van is dat hij al enige weken buiten de deur bivakkeert. Dat laat de demissionair staatssecretaris van Defensie dinsdag weten in een verklaring.

Hij reageert hiermee op berichtgeving in de media. "Dat dit nu op deze wijze naar buiten is gekomen betreur ik, vooral voor mijn gezin en naaste omgeving", zegt de bewindsman van de partij die van oudsher pal staat voor het gezin en hamert op normen en waarden.

De Vries zou een relatie hebben met zijn adjudant. "Ik erken dat de oorzaak is gelegen in een relatie op de werkvloer. Om die reden is al eerder besloten om deze werkverhouding te beëindigen." De betreffende vrouwelijke medewerker is niet ontslagen, maar heeft een andere functie gekregen binnen Defensie, licht de woordvoerder van De Vries toe.

"Ik wil de komende tijd gebruiken om te zoeken naar een goede oplossing voor onze privésituatie", schrijft De Vries verder. "Ik hoop dat dit wordt gerespecteerd."

De bewindsman kondigt ook aan dat hij om deze reden een stap terugzet in zijn 'media- en campagneactiviteiten' voor het CDA in aanloop naar de verkiezingen. Wel blijft hij gewoon in functie als staatssecretaris.