Villa Volta nog steeds gesloten

Eén van de populairste attracties van de Efteling, Villa Volta, is al sinds het begin van dit seizoen om onduidelijke reden gesloten. De attractie zou vandaag openen, maar was nog steeds dicht. De Efteling geeft op haar site aan dat de attractie 'in onderhoud' is, maar de openingsdatum is al vier keer door het park uitgesteld. Nu zegt de Efteling dat de attractie 7 mei weer open gaat. 

Bij de opening van het park op 1 april kondigde de Efteling aan dat Villa Volta op 10 april klaar zou zijn. Later werd deze datum verschoven naar 17, 24 en 30 april. Op verschillende pretparkfora gonst het van de geruchten over de attractie, zo zou mogelijk de veiligheid in het geding zijn of zou een pop in de attractie kapot zijn. Wat de oorzaak ook is, bezoekers van het sprookjespark hebben al een maand niet in de attractie gekund. 

De Villa Volta is niet de enige Efteling attractie die langdurig stil staat. De Pagode, een attractie waarin bezoekers in een 'vliegende tempel' kunnen genieten van het uitzicht, is al sinds vorig zomerseizoen niet operationeel. Die attractie is volgens de Efteling nog tot 16 juli gesloten. De entreeprijs van het park blijft ondanks de gesloten attracties ongewijzigd.