Zestien doden door geweld Ciudad Juarez

Bij verschillende schietpartijen in de noordelijke Mexicaanse grensstad Ciudad Juarez zijn woensdag zestien mensen om het leven gekomen.

Gewapende mannen sleurden na middernacht acht mannen uit een bar en schoten hen dood op de parkeerplaats, zei de politie. Uren later deed zich een achtervolging met auto's voor die eindigde in een schietpartij voor een basisschool. Drie inzittenden werden doodgeschoten; een zwangere leerkracht en drie leerlingen kregen paniekaanvallen en moesten naar het ziekenhuis. Angstige ouders haastten zich om hun kinderen van school te halen.

Elders in de stad werden vier jonge mannen in een auto vanuit een ander voertuig doodgeschoten. Verder schoot een groepje mannen een man dood die in een rolstoel op de stoep zat.

Ciudad Juarez, aan de grens tegenover El Paso in Texas, is een van de gewelddadigste steden ter wereld. Door geweld, dat voornamelijk verband houdt met drugshandel, zijn dit jaar in de 1,3 miljoen inwoners tellende stad al meer dan achthonderd doden gevallen.