Mourinho laat Sneijder spelen

José Mourinho is bereid morgen in het Champions League-duel met FC Barcelona risico te nemen met Wesley Sneijder. De middenvelder van Internazionale viel afgelopen zondag uit met een dijbeenblessure, maar kan in Spanje morgen niet gemist worden.

"Het gaat goed met hem en hij zal spelen," zei Mourinho over Sneijder die tegen Atalanta Bergamo uitviel. "Ik neem een risico met hem. Het was ook een moeilijke beslissing voor mij, omdat er nog genoeg belangrijke duels aankomen voor Inter. We moeten maar afwachten of hij de hele wedstrijd 100 procent kan geven."

Mourinho heeft om de 3-1 voorsprong te verdedigen liefst 25 spelers meegenomen. Onder hen is ook de omstreden Mario Balotelli. De spits kreeg vorige week veel kritiek over zich heen omdat hij niet genoeg inzet toonde en na de wedstrijd vanwege het fluitconcert van het publiek zijn shirt op de grond gooide. Ook de van Twente gehuurde Marko Arnautovic is mee naar Barcelona. Voor de wedstrijd moeten echter nog wel zeven spelers afvallen, omdat er slechts achttien op het wedstrijdformulier kunnen staan.