Coulthard: "DTM heel anders dan F1"

David Coulthard maakte afgelopen weekend op Hockenheim zijn debuut in de DTM. De Schot eindigde uiteindelijk op een twaalfde plaats in een race die werd gewonnen door Gary Paffett. Hij is tevreden met deze prestatie.

"Veel coureurs uit de Formule 1 hebben zich stukgebeten op toerwagenklasses. Iedere raceklasse is uniek. De basis is wel gelijk, maar de variaties maken het een heel andere tak van sport. Je kunt het vergelijken met racketsporten. Roger Federer is goed in tennis, maar dat maakt hem nog geen kanshebber in squash of tafeltennis," zei Coulthard.

De Schot blies daarom van te voren niet te hoog van de toren. "Het helpt dat ik goed heb kunnen testen. En het was fijn om in Hockenheim te beginnen, aangezien ik dat circuit goed ken. Verder hoop ik onderweg veel te leren. Iedere nieuwe auto vergt enige gewenning. Het is een avontuur om alles opnieuw uit te vinden. Maar het ergste dat kan gebeuren is dat ik achteraan eindig."

Coulthard hoopt dat hij in de DTM het publiek kan gaan vermaken. Daarnaast kan hij de boodschap van de stichting Wings for Life uitdragen. Deze houdt zich bezig met het verzamelen van fondsen om onderzoek naar problemen met het ruggenmerg te ondersteunen.