Trulli niet tevreden over eerste races Lotus

Het zit nog niet mee voor Lotus-coureur Jarno Trulli. De Italiaan kwam dit jaar slechts één keer over de streep. De andere keren kwam hij voortijdig stil te staan, waarbij hij in Australië zelfs niet van start kon gaan. Trulli is gefrustreerd dat alle pech voor Lotus juist hem treft en hoopt dat het tij snel keert.

"Natuurlijk wist ik dat het niet gemakkelijk zou worden. Dat alles nieuw zou zijn voor het team en dat we tijd nodig zouden hebben. Maar ik had wel verwacht dat ik een beetje zou kunnen rijden," zei Trulli tegen Autosprint. "We hebben nu vier races gehad en ik ben nog niet één keer van de startgrid vertrokken, en als ik aan de finish kwam, gebeurde dat onder omstandigheden die verre van ideaal waren en alleen maar omdat ik dat graag wilde. Ik wist dat het moeilijk zou worden, maar dat ik na vier races bijna niet gereden zou hebben, had ik niet verwacht. Maar goed, het is nog vroeg in het seizoen."

De beste klasseringen van Trulli tot nu toe in dit jaar waren twee zeventiende plaatsen in Bahrein en Maleisië. Teamgenoot Heikki Kovalainen deed het een stuk beter dan de Italiaan. "Doordat we niet kunnen testen en weinig tijd hebben gehad om alles op orde te krijgen, zitten we maar op tien procent van ons potentieel," zei Trulli die veel meer van volgend jaar verwacht. "Dan laten we zien wat we echt kunnen. We werken nu al als een echt Formule 1-team en zijn duidelijk de beste van de nieuwe teams."