De Vries wint Gouden Stier voor beste speler

Mark de Vries is door de aanvoerders en trainers van de clubs uit de Jupiler League verkozen tot beste speler. Vanmiddag neemt de aanvaller van Cambuur de Gouden Stier in ontvangst. De 34-jarige spits scoorde dit seizoen 21 keer in de Eerste Divisie. Het is de eerste keer voor de aanvaller dat hij deze prijs krijgt.

Darije Kalezic krijgt de stier voor beste trainer. Hij leidde dit seizoen De Graafschap naar de Eredivisie en tekende maandag een nieuwe verbintenis tot 2012. Michael de Leeuw krijgt twee Gouden Stieren. De middenvelder van BV Veendam krijgt de onderscheidingen voor topscorer en beste talent van de Eerste Divisie. Hij vond het net vooral na de winterstop regelmatig. In totaal maakte de 23-jarige speler 25 doelpunten

De gouden beeldjes worden in de Amsterdamse club Panama uitgereikt uit handen van Bert van Marwijk, Demy de Zeeuw, Theo Lucius en Danny Hesp. Zij bereikten allemaal de Eredivisie door eerst in de Eerste Divisie te excelleren.

Vorig seizoen gingen de stieren naar Keisuke Honda (beste speler), Jan van Dijk (beste trainer), Dries Mertens (talent) en Sandro Calabro (topscorer). Honda hield mede aan zijn goede spel in de Eerste Divisie een transfer naar CSKA Moskou over.