Liuzzi: "Force India nu een groot team"

Force India heeft dankzij de goede start van het seizoen 2010 volgens coureur Vitantonio Liuzzi de status van klein team in de Formule 1 definitief van zich afgeschud. De Italiaan vindt dat het team door op de huidige weg door te gaan de gevestigde orde het vuur aan de schenen kan leggen.

"Wanneer je goede resultaten boekt en punten pakt, dan voel je je veel sterker. Je voelt je beter omdat je inspanningen zich uitbetaald hebben. Niet alleen jou zelfvertrouwen wordt groter, maar dat van het hele team," zei Liuzzi. "Het is belangrijk, vooral voor een team als het onze. We laten grote dingen zien, scoren regelmatig punten en we hebben laten zien dat we niet langer een klein team zijn. Deze zaken houden je op de been, laten je er in geloven en laten je vooruit gaan."

Force India zette halverwege vorig seizoen een stap voorwaarts, waarbij in België de eerste resultaten kwamen. Dit jaar is de gehele bolide verbeterd en heeft het team wederom een grote stap gezet. "Zelfs vorig jaar zei ik al dat Force India sommige mensen zou gaan verrassen, omdat er een sterke groep mensen is. Er werken hier fantastische technische mensen, fantastische monteurs en iedereen werkt goed met elkaar samen. In mijn korte carrière is dit het beste team waar ik ooit gewerkt heb."

"De prestatie van de auto dit jaar is geen kwestie van geluk, maar we weten ook dat we nog veel sneller kunnen zijn. We zijn op dit moment bezig de doelen te bereiken die we willen, maar we kunnen niet achterover leunen, omdat andere teams ook hard werken en we de ontwikkelingen na Barcelona cruciaal voor de rest van het seizoen zullen worden."