Celstraf voor dodelijke straatrace

Een man is dinsdag veroordeeld tot vier maanden cel en een rijontzegging van drie jaar voor zijn aandeel in een fatale autorace tussen drugsrunners op de A2 in mei 2008. De rechtbank in Maastricht heeft de man vrijgesproken van het veroorzaken van het ongeval, maar acht hem wel schuldig aan het veroorzaken van gevaar op de weg en doorrijden na een ongeval.

Het OM had anderhalf jaar cel en een rijontzegging van vijf jaar geëist. Bij het ongeluk op de A2 bij Maastricht kwamen op 10 mei 2008 drie drugsrunners om en raakte een persoon zwaargewond.

De rechtbank stelt dat het ongeval vooral is veroorzaakt door het rijgedrag van de bestuurder van de verongelukte auto, waarin de vier slachtoffers zaten. De later overleden bestuurder van deze auto haalde het voertuig van de verdachte volgens de rechter plotseling rechts in en sneed hem af. Beide auto's reden harder dan toegestaan, 80 of 90 kilometer per uur, waar 50 was toegestaan. De auto waarin de slachtoffers zaten raakte vervolgens op drift, slipte en botste tenslotte tegen een betonnen geluidswal.