Peuter door opoe uit hemel teruggestuurd

Er is meer tussen hemel en aarde dan wij vermoeden, en dat bewijst het verhaal van de driejarige Paul Eicke die in de buurt van Berlijn woont. De kleine jongen was in de tuin van zijn grootouders aan het spelen toen hij in de vijver viel en verdronk. De kleine werd door zijn opa uit het water gehaald en kreeg mond-op-mond beademing en hartmassage van zijn vader. Hij werd vervolgens door een traumaheli naar het ziekenhuis vervoerd.

Eenmaal in het ziekenhuis hebben artsen hem urenlang gereanimeerd totdat ze de hoop op wilden geven. Op dat moment begon het hart van Paul weer te slaan, ruim drie uur nadat het gestopt was met kloppen. Het joch zelf zegt dat hij door zijn overgrootmoeder is teruggestuurd naar huis.

"Er was veel licht en ik dreef. Ik kwam bij een poort en ik zag Emmi aan de andere kant. Ze zei me: 'Wat doe je hier, Paul, je moet terug naar mama en papa. Ik zal hier wel op je wachten.' Ik wist dat ik in de hemel was, maar ze zei me dat ik snel naar huis moest gaan. De hemel zag er leuk uit, maar toch ben ik blij dat ik nu terug bij mama en papa ben."

Paul lijkt aan zijn avontuur geen hersenletsel te hebben overgehouden. Een mogelijke verklaring dat hij het overleefd heeft, is de lage temperatuur van de vijver waar hij inviel. Toen hij uit het water kwam was zijn lichaamstemperatuur slechts 28 graden. Bij zulke temperaturen vertraagt het metabolisme, waardoor het lichaam langer zonder zuurstof kan overleven.

Professor Lothar Schweigerer die het medische wonder meemaakte zegt hierover: "Na twee uur hartmassage stonden we op het punt hem helemaal op te geven. We dachten echt dat hij hersendood was en dat zijn overlevingskansen miniem waren. Toch begon zijn hart weer te kloppen. Het was een fantastisch mirakel. Ik beoefen deze job nu al 30 jaar en heb nog nooit zoiets meegemaakt. Het toont alleen maar aan hoe groot de weerstand van het menselijke lichaam kan zijn en dat we nooit zouden mogen opgeven."