Bokser Valero pleegt zelfmoord in cel

Bokser Edwin Valero heeft zelfmoord gepleegd. De 28-jarige voormalig wereldkampioen in het lichtgewicht boksen hing zichzelf in zijn cel op aan zijn aan elkaar geknoopte kleren. Gisteren was de Venezolaan opgepakt op verdenking van de moord op zijn vrouw. Dat zou hij hebben toegegeven aan de portier van het hotel waar haar lichaam werd aangetroffen.

Valero's lichaam werd vanmorgen door een celgenoot gevonden in de politiecel in de Noord-Venezolaanse provincie Carabobo waar hij vastzat. De bokser leefde toen nog, maar kon niet meer gered worden, liet Wilmer Flores, de baas van de federale politie van het Zuid-Amerikaanse land weten.

In zijn profcarrière vocht Valero 27 partijen, die hij allemaal met knock-out won. Door een motorongeluk voor zijn profloopbaan begon, liep hij een hersenbeschadiging op. Als gevolg daarvan mocht hij na 2004, toen bij een mri-scan onregelmatigheden werden geconstateerd, niet meer in de Verenigde Staten vechten.

In 2009 liep zijn reputatie vervolgens een deuk op toen hij van mishandeling werd beschuldigd. Eind maart werd hij opnieuw met mishandeling in verband gebracht. Nu zou hij zijn vrouw in elkaar hebben geslagen. Gisteren werd hij uiteindelijk van moord verdacht.