Prem boos om eigen salaris

Programmamaker Prem Radhakishun is boos vanwege zijn eigen salaris. Dit zei hij vrijdagavond in het AVRO-programma Gehaktdag. In zijn eindspeech van het programma zei Radhakishun dat hij het schandalig vindt dat de AVRO en de publieke omroep belastinggeld spenderen aan een 'nietszeggend programma'.

In Gehaktdag wordt een 'humorvolle ode gebracht aan bekende Nederlanders'. De tv-maker gaf eerlijk toe dat hij meedeed aan het programma voor het geld: "Dan vraag je jezelf af: waarom ben jij hier dan, Prem? Wel, om één simpele reden: geld. Ik krijg betaald om hier even mijn bek te houden, een paar mensen te laten zeiken en daarna deze toespraak te houden."

"Hiervoor krijg ik meer dan een beginnende politieagent in een maand verdient. En die politieagent moet daarvoor minimaal 220 uren werken in de maand. En dat is de publieke omroep, de AVRO. Ik zit daar, ik hou mijn bek en in 35 minuten verdien ik meer in een nietszeggend programma wat niets betekent. Mijn complimenten voor de AVRO, mijn complimenten voor producent Eyeworks en mijn complimenten aan presentator Ruben Nicolai", aldus Radhakishun.

Volgens de tv-maker moet de AVRO en de publieke omroep zich schamen dat er zoveel geld verspild wordt en Radhakishun adviseert dan ook om het programma te laten stoppen. "En Ruben Nicolai, misschien moet je maar eens werken voor je geld, in plaats van deze domme dingen doen", besloot een boze Radhakishun.

Bekijk hier de speech van Prem Radhakishun.


Prem: publieke omroep verspilt geld aan onzin-programma's