'Het einde van consoles is nabij'

47 procent van alle omzet in de markt van spelcomputers staat op naam van de Nintendo Wii. Daarnaast zou de volgende generatie spelcomputers wel eens de laatste kunnen zijn. Dit valt te lezen in Gamasutra dat Tim Merel, analist bij Ibis Capital, citeert.

Het onderzoek van Merel stelt dat games voor de Xbox 360 en Playstation 3 zo'n 15 tot 30 miljoen dollar kosten om te ontwikkelen, tegenover 5 tot 7 miljoen voor een Nintendo Wii-game. Aangezien de aanschafkosten voor de games op alle consoles nagenoeg gelijk zijn, wordt er sneller winst gemaakt op Wii-games.

Hoewel Nintendo momenteel een marktaandeel van 47 procent heeft, is het Japanse bedrijf nog niet zeker van een gulden toekomst. Het onderzoek stelt dat de volgende generatie spelcomputers in 2013-2014 uit zal komen. Bij deze generatie zal het digitaal downloaden van games centraal staan.

"Digitaal gedistribueerde content en een digitale afname van games reduceren de waarschijnlijkheid dat er een negende generatie spelcomputers komt. In potentie ontstaan er problemen op de lange termijn voor ontwikkelaars Sony, Microsoft, en Nintendo en winkelketen Gamestop", stelt Tim Merel in het onderzoek van Ibis Capital.

'Het einde van consoles is nabij'
'Het einde van consoles is nabij'

Submitter:  Bron: Novum