Blinde Turk vestigt record in Ferrari

Voor veel ziende mensen is rijden in een Ferrari F430 al niet weggelegd, laat staan voor blinden. De blinde popzanger Metin Sentürk, afkomstig uit Turkije, heeft echter wel het genoegen gehad om een ritje te mogen maken in de dure sportwagen. Dat ritje leverde hem ook nog eens een vermelding in het Guinness World Records Book op.

Bij de stad Sanluirfa in het zuidoosten van Turkije heeft hij een record gevestigd op de luchthaven aldaar. De hoogste snelheid die gemeten werd tijdens zijn rit is 295 kilometer per uur. Op enkele plaatsen zou hij mogelijk zelfs de 315 kilometer gehaald hebben, maar net op die momenten had de meetapparatuur storing.

Het vorige record (285 kilometer per uur) stond op naam van een Britse bankdirecteur. Sentürk is al sinds zijn derde blind. Hij maakte deze rit onder begeleiding van een ervaren rallycoureur die door middel van radiocontact zorgde dat de poging veilig verliep en deed slagen. Sentürk droeg zijn vermelding op aan vrienden die eveneens blind zijn en hij riep hen op niet binnen te blijven zitten, maar naar buiten te gaan en lef te tonen.