AEX door de 350 punten

Door meevallend economisch nieuws staat de Amsterdamse beursgraadmeter de AEX op het hoogste niveau in anderhalf jaar tijd. Vanochtend werd met een plus van ongeveer 1,5 procent de 350-punten grens bereikt.

Uit de VS kwamen positieve cijfers over de arbeidsmarkt. De werkloosheidsaanvragen zijn vorige week op het laagste niveau in 19 maanden beland. De inkoopmanagersindex liet in maart zelfs de sterkste verbetering sinds medio 2004 aantekenen.

Technisch analist Nico Bakker is positief over de beurs: "Wat de AEX betreft is dus best een terugslag mogelijk naar wellicht 330, maar dat verandert de technische conditie niet. Naar boven toe zie ik ruimte tot circa 380 of 390. Al zigzaggend kan de beursbarometer daar naar toe zwiepen. Wat mij betreft liggen de krijtstrepen van het grotere speelveld dus op 330 en 380."

Edward Loef, analist bij Theodoor Gilissen, is wat voorzichtiger: "Het vorig jaar door mij afgegeven koersdoel is deze week bereikt. Het zou me niet verbazen als we nu met een valse uitbraak van doen hebben."