Sony werkt aan Michael Jackson-game

Sony heeft de rechten gekocht voor onder andere het maken van een game met niemand minder dan Michael Jackson in de hoofdrol. De rechten werden voor 200 miljoen dollar opgekocht.

Wat het bedrijf precies van plan is, is nog niet bekend. Mogelijk zal een Singstar-game worden uitgebracht. Ook valt te denken aan een eventuele dansgame die gebruik zal gaan maken van Sony's nieuwste motion-controller, de Playstation Move.

Het is niet de eerste keer dat Michael Jackson een eigen game krijgt. In de jaren 90 ontwikkelde SEGA de game 'Moonwalker', gebaseerd op de gelijknamige film. De game was in arcadehallen en op de MegaDrive en Master System te spelen. Ook is de King of Pop bespeelbaar in spellen als Space Channel 5 en de boksgame Ready 2 Rumble Boxing: Round 2.

Michael Jackson zelf was gek op games. Op zijn landgoed Neverland had de zanger een arcadehal met tientallen arcadekasten.

En wie had gedacht dat de King of Pop muziek heeft gecomponeerd voor de game Sonic the Hedgehog 3? Halverwege de productie is Jackson hier echter mee gestopt en zijn muziek is later nooit verschenen in de game. Wel heeft hij enkele nummers gebruikt als basis voor zijn eigen nummers.