CDA: 'Handen af van de HRA'

Hoewel er steeds meer mensen en partijen voor beperking van de hypotheekrenteaftrek zijn, houdt het CDA deze subsidie voor huiseigenaren het liefst in stand. Ook vindt de partij dat het onderwijs moet worden ontzien in de aankomende bezuinigingsronde. Dit is een draai van 180 graden op het standpunt dat minister Klink van Onderwijs eerder verkondigde met betrekking tot de studiefinanciering.

Slagvaardig en Samen
Het CDA zal vanmiddag haar verkiezingsprogramma presenteren. Volgens bronnen van het Algemeen Dagblad zal het programma de naam 'Slagvaardig en Samen' dragen.

In het programma zegt het CDA dat ze willen gaan investeren in het onderwijs. De investeringen zullen vooral ten goede komen van het MBO.

Crisis- en herstelwet
De wet die onlangs is aangenomen door de Eerste Kamer moet volgens het CDA een permanent onderdeel van het wetboek worden. De wet voorziet in het verkorten van de procedures rondom bouwactiviteiten. Momenteel heeft de wet een einddatum van 2014. Volgens de christenen zal een permanente versie van deze wet veel geld besparen in de toekomst.