Drama-kijkcijfers voor Gerard Joling

De dansshow Move Like Michael Jackson van Gerard Joling scoorde nog nooit zo belabberd als gisteravond. De SBS6-show trok volgens Stichting KijkOnderzoek slechts 378.000 mensen, een absoluut dieptepunt. Bij andere programma's die Joling presenteerde, trok de jolige presentator zo een miljoen kijkers meer.

Michael Jackson-moe
Afgelopen week zei Joling in De Wereld Draait Door: "Het lukt niet echt, nee. Elk programma dat ik deed, zat wel tussen de miljoen of anderhalf miljoen kijkers, maar misschien is het een overdaad aan talentenjachten. Misschien zijn we met zijn allen ook wel een beetje Michael Jackson-moe." Al eerder maakte RTL een programma rond Michael Jackson.

Toch zal SBS6 voorlopig verder gaan met Move Like Michael Jackson. "We gooien alles nog in de strijd. We blijven doorgaan en maken het netjes af", aldus Joling. Voorlopig blijven SBS6-kijkers Lachen Om Home Video's interessanter vinden, dat gisteren door 546.000 mensen werd bekeken.

Spijkerman oogst opnieuw succes
Jack Spijkerman lijkt in tegenstelling tot Joling helemaal terug op de zaterdagavond. Gisteren scoorde de presentator maar liefst 1,7 miljoen kijkers met zijn nieuwe show Echt Waar?! (RTL4), wat het hoogste aantal kijkers is sinds zijn vertrek bij de VARA waar hij met Kopspijkers de zaterdagavond stal.

In Echt Waar laten komieken Ruben van der Meer en Tijl Beckand het publiek raden welke van hun verhalen onzin zijn en welke echt waar.

Linda de Mol
Absolute prinses van de zaterdagavond blijft Linda de Mol met haar oubollige show Ik Hou Van Holland (RTL4). Het programma scoorde gisteren een recordaantal kijkers van 2,3 miljoen mensen. Haar concurrent Paul de Leeuw lijkt met X De Leeuw (VARA) op Nederland 1 iets op te krabbelen naar 1,1 miljoen kijkers.

Bekijk hier de eerste aflevering van Echt Waar via RTL Gemist.


Recorddieptepunt kijkcijfers voor Gerard Joling (Foto: Novum)