Gerard Joling ontsnapt aan overval

Gerard Joling is zich kapot geschrokken nadat inbrekers zijn huis in Aalsmeer probeerden binnen te dringen. De zanger lag te slapen toen drie gemaskerde mannen gewapend met een koevoet zijn deur wilden forceren. "Er is nu dag en nacht bewaking. Het is hier een soort Fort Knox", zegt hij vandaag in De Telegraaf.

De inbrekers zijn op de bewakingscamera vastgelegd toen zij vorige week de voor- en achterdeur van het huis van de zanger onder handen namen. Gedurende acht minuten probeerden de mannen tevergeefs de woning binnen te dringen. "Ik heb er een heel naar gevoel aan overgehouden", zegt een geschrokken Joling. "Het zal toch tijd kosten om het onveilige gevoel dat ik nu heb weer te laten verdwijnen."

Joling snapt niet waar de mannen naar op zoek waren. "Ik heb geen kostbaarheden in huis", laat de zanger nadrukkelijk weten. Joling is behoorlijk ontdaan door de gebeurtenis. "Ik besef nu pas hoeveel impact het op iemands leven heeft als mensen het zo op je hebben voorzien." Toch laat de zanger weten dat zijn leven gewoon doorgaat. "De optredens gaan door, zoals afgelopen week zes keer. Ik wil de mensen toch een feestje bezorgen."