The Opposites, Slash en Motörhead naar Pinkpop

De organisatie van Pinkpop heeft vandaag drie nieuwe namen naar buiten gebracht. Naast de harde rock van Motörhead en Slash, wordt het festivalpubliek door The Opposites ook getrakteerd op een portie hiphop van eigen bodem. Het optreden van OneRepublic is geannuleerd.

Hiphopduo The Opposites stond begin dit jaar hoog in de hitlijsten met het nummer 'Broodje Bakpao', dat gebaseerd is op de serie New Kids. De Britse gitarist Slash werd bekend als lid van Guns 'N Roses. Hij wordt beschouwd als een van 's werelds beroemdste gitaristen. Motörhead is al jaren een inspiratiebron voor onder andere bands als Metallica en Queens of the Stone Age. De band rond zanger/bassist Lemmy Kilmister is vooral bekend van de nummers 'Ace of Spades' en 'Orgasmatron'.

Eerder maakte de festivalorganisatie al bekend dat onder andere Rammstein, Pink, John Mayer en Mika dit jaar op Pinkpop optreden. Op vijf namen na is het festivalprogramma nu rond. De organisatie hoopt ook deze laatste bands op korte termijn bekend te kunnen maken. Het festival in Landgraaf duurt van vrijdag 28 tot en met zondag 30 mei.