Uitslagen Eredivisie speelronde 28

Dit weekend werd in de Eredivisie de 28e speelronde afgewerkt. Aangezien PSV en FC Twente onderling gelijkspeelden (1-1) is Ajax gestegen naar de tweede plek, met vier punten achterstand op koploper FC Twente.

Dankzij een 4-1-overwinning op N.E.C. Nijmegen is sc Heerenveen weer wat verder verwijderd van de gevarenzone. N.E.C. kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, na twaalf minuten maakte Goossens de 0-1. Heerenveen ging op zoek naar de gelijkmaker en vond die na een aantal gemiste kansen via een penalty. Beerens werd neergehaald door Zomer, waarna Sibon vanaf elf meter mocht aanleggen. Na rust was het opnieuw Sibon die Heerenveen op voorsprong zette: 2-1. N.E.C. kreeg hierna een boel kansen op de gelijkmaker, maar wist niet te scoren. In de 91e minuut kreeg Sarpong een rode kaart, waarna Heerenveen de score nog wat verder uitbreidde. Breuer scoorde in de 92e minuut vanaf elf meter, en Fazli maakte een minuut later nog de 4-1. Heerenveen staat nu op de elfde plaats, N.E.C. staat dertiende.

Heracles Almelo stond gisteren al binnen vier minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong tegen NAC Breda. Dost schoot in de tweede minuut raak, twee minuten later gevolgd door Overtoom. NAC kwam er in de hele wedstrijd niet aan te pas, maar Heracles verzuimde om door te drukken. Na rust bepaalde Everton met een kopbal uit een corner de eindstandop 3-0.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse werd na rust gestaakt, het veld was onbespeelbaar geworden vanwege de hevige regenval.