'Tunnelvrouw' regelde onderdak in café

De vrouw die via een tunnel uit de gevangenis ontsnapte en eergisteren werd opgepakt, regelde onderdak in een café. Dat zegt de man die haar mee naar huis nam vandaag in De Telegraaf.

Henri H. uit Helmond zou de 35-jarige hebben ontmoet in een café in Eindhoven. "Het klikte meteen tussen ons", verklaart hij in de krant. Nadat ze met hem mee naar huis ging, bleef ze een paar dagen slapen.

De twee konden het volgens de man 'heel goed' met elkaar vinden. Omdat hij druk aan het werk is, hadden ze niet veel tijd om te praten. "Wist ik veel dat ze via een tunnel uit de Koepelgevangenis in Breda was ontsnapt."

De man zegt wel van het verhaal te hebben gehoord, maar heeft de link niet gelegd. De vrouw werd opgepakt terwijl H. niet thuis was. De politie liet eerder weten te vermoeden dat de vrouw hulp van buitenaf heeft gehad. De man is nog niet opgepakt. "Dit is mijn verhaal, ik zie wel wat er op me afkomt. Ik ga vanmiddag gewoon naar huis", verklaart de man in de krant.

De vrouw ontsnapte in de nacht van 20 op 21 februari uit de Koepel in Breda door met een lepel een tunnel onder de muur van de gevangenis te graven. Ze was tot acht jaar cel veroordeeld voor een steekpartij in Limbricht.