'Politie geeft veel geld uit aan reisjes'

De politie geeft jaarlijks tonnen uit aan buitenlandse teambuildingsreisjes. In twee jaar werd 730.000 euro uitgegeven aan buitenlandse reisjes. Hiervan was het gros weliswaar voor politiesamenwerking, maar de duurste reizen waren voor teambuilding, schrijft het AD vandaag op basis van eigen onderzoek.

Bij de reisjes werd vaak ook voor meereizende burgemeesters betaald met politiegeld. Binnen een regio zijn de burgemeesters het regionaal politiecollege. Bij vijf collegereizen werden de kosten van burgemeesters betaald door de politie.

Het gaat om reisjes naar Marokko, San Diego, Warschau, Belfast en Dublin. Bij andere reisjes, bijvoorbeeld naar Spanje, werden de kosten van de burgemeesters gedeeld.

De Raad voor Korpsbeheerders reageert in de krant kritisch. De raad wil met de burgemeesters afspreken dat er voortaan extra zorgvuldige afwegingen komen over het reisbudget en de kostenverdeling. Ook Politiebond ACP plaatst kanttekeningen bij de reisjes. De bond vraagt zich of het wel nodig is om zo vaak en ver te reizen.

'Politie geeft veel geld uit aan reisjes'
'Politie geeft veel geld uit aan reisjes' (Foto: Novum)