'PlayStation Move geeft console-verkoop een boost'

Sony Worldwide Studios-man Michael Denny verwacht dat de PlayStation Move de PS3 een flinke verkoop-boost zal geven. In een interview met GamesIndustry.biz vergeleek hij de komst van de camera-controller met de opleving van de PlayStation 2 een aantal jaar geleden.

"Het is erg interessant als je de situatie met de PlayStation 2 vergelijkt. We kwamen op ongeveer hetzelfde moment in de levensfase van deze console met nieuwe besturingen en casual games, zoals SingStar, Buzz! en EyeToy. Het trok een nieuwe doelgroep aan en wist bestaande PlayStation-fans weer enthousiast te maken."

Denny verwacht dat PlayStation Move eind dit jaar hetzelfde voor de PS3 gaat betekenen. "Het zal wederom twee doelgroepen aanspreken. Iedereen die nu een PS3 bezit, krijgt straks de mogelijkheid om nieuwe en bestaande games op een unieke manier te ervaren. Daarnaast kan het voor anderen een reden zijn om een PS3 in huis te halen."

De Playstation Move wordt samen met een Playstation Eye-camera in de herfst van dit jaar gelanceerd voor, naar schatting, onder de 100 euro.

PlayStation Move moet consoles verkopen
PlayStation Move moet consoles verkopen (Foto: Novum)