Meisje gered uit vijf meter diepe duinput

Een 8-jarig meisje is vanochtend gered uit een ruim vijf meter diepe put waarin zij tijdens het spelen was gevallen in de duinen bij Hollum op Ameland. Dat heeft een woordvoerder van Rijkswaterstaat op het Waddeneiland laten weten.

Het ongeval gebeurde vlakbij het Ruychepad, een wandelpad door de duinen. De brandweer wist het meisje na ongeveer een kwartier met een touw uit de put te bevrijden.

Het meisje was met haar vader en enkele vriendinnetjes aan het wandelen. Toen ze van het pad af liep en wat met haar vriendinnen speelde, verdween ze plotseling "in de grond". Ze bleek met deksel en al rechtstandig in de ongeveer 80 centimeter brede put te zijn gezakt.

Haar vader alarmeerde de hulpdiensten die het kind uit de put wisten te krijgen. Volgens Dirk Visser van Rijkswaterstaat, de organisatie die het terrein beheert, gaat het vermoedelijk om een waterput die in de Tweede Wereldoorlog is gegraven. "Het verbaast me enorm. Wij zijn daar vaak aan het werk geweest maar ik heb die put nooit gezien. Het meisje is recht naar beneden in de put geschoten en dat is haar geluk geweest."