Tarantino wil romantische komedie maken

Quentin Tarantino staat dan vooral bekend om films waarin spitse dialogen worden afgewisseld met bloederige geweldsexplosies, toch zou de regisseur graag eens een romantische komedie maken. Dat liet de filmmaker weten in een interview met de website Film.com.

"Ik zou graag een romantische komedie maken om dat genre te verlossen uit het getto waar het in beland is", zo zegt Quentin. En ook al klinkt deze mededeling op het eerste gezicht misschien onwaarschijnlijk, Tarantino wijst erop dat in diverse van zijn films wel degelijk liefdesverhalen zijn verwerkt. Ze vielen alleen niet zo op tussen al dat geweld. Als specifiek voorbeeld haalt de regisseur zijn script voor de film 'True Romance' aan, dat in 1992 door Tony Scott werd verfilmd: "De titel 'True Romance' was niet ironisch bedoeld. Goed, James Gandolfini slaat Patricia Arquette tot pulp en daarna blaast zij hem omver met een geweer, maar dat wil nog niet zeggen dat de film niet romantisch is".

Als Tarantino ooit zijn romcom gaat maken zal het dan ook beslist geen doorsnee romantisch niemendalletje worden: "Het moet op mijn manier gedaan worden en dat verwachten mensen ook", zo verzekert de regisseur zijn fans.

Deze week dook trouwens ook een gerucht op dat Quentin de stem zou gaan verzorgen van Brilsmurf in een bioscoopfilm over de Smurfen. Dit is inmiddels door zijn woordvoerder ontkend.

Tarantino wil romantische komedie maken
Tarantino wil romantische komedie maken (Foto: Novum)