Sony bereidt zich voor op 3D-update

Sony zal binnenkort een update uitrollen voor de Playstation 3 die het mogelijk moet maken om gebruik te maken van de nieuwe generatie 3D-technologieën. De website PC World meldt dat de update verschijnt samen met een nieuwe lichting 3D-televisies en een nieuwe programmeertaal die 3D mogelijk moet maken.

De nieuwe update voor de Playstation 3 zal via het internet worden aangeboden. De aanwezige HDMI-aansluiting en de Cell-processor zijn voldoende om 3D beelden uit de Playstation 3 te halen. Het is voor consumenten dus niet nodig om een geheel nieuwe Playstation 3 te kopen.

"De plannen van Sony om de huidige Playstation 3-spelcomputers te updaten naar 3D zullen zorgen voor een grote boost van de 3D-markt gedurende 2010", meent strategisch analist David Mercer. "Dit zou erg snel kunnen zorgen voor een markt van 30 miljoen 3D-ondersteunende spelcomputers. Dat zou de Playstation 3 positioneren als de nieuwe generatie voor videogames."

Sony heeft vorig jaar al plannen geuit om het WK voetbal zelf vast te leggen en naderhand als 3D-film uit te brengen. Ook de Amerikaanse zender ESPN zal voetbalwedstrijden in 3D opnemen. Tevens zullen voetbalwedstrijden live worden uitgezonden op 3D-schermen in verschillende steden in Europa, waaronder Berlijn, Londen en Parijs.

Analisten verwachten dat het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika dat in juni van start gaat een belangrijke rol zal spelen in de groei van de 3D-markt. De verwachting is dat er in 2013 tegen de 14 miljoen 3D-televisies in Europa verkocht zijn.

Sony bereidt zich voor op 3D-update
Sony bereidt zich voor op 3D-update (Foto: Novum)