Onderzoek stelt dat PS3 de Wii zal verslaan

Een onderzoek van marktanalist Strategy Analytics stelt dat de Playstation 3 uiteindelijk meer exemplaren zal verkopen dan de Nintendo Wii. Dit schrijft de website Edge Online.

In het rapport valt onder andere te lezen dat de Playstation 3 vijf jaar na het schrappen van de Nintendo Wii nog steeds een commercieel product zal zijn. In het rapport wordt verwacht dat de Nintendo Wii in totaal 103 miljoen exemplaren zal verkopen, en dat de Playstation 3 daar met 127 miljoen exemplaren ruim overheen zal gaan.

Eind 2010 zullen er volgens Strategy Analytics zo'n 76 miljoen Nintendo Wii's verkocht zijn, en in 2011 zal de verkoop van de Wii zijn top bereiken. Mercer verwacht dat de Playstation 3 en Xbox 360 ergens tussen 2012 en 2014 hun top bereiken.

Momenteel zijn er meer dan 68 miljoen exemplaren van de Nintendo Wii verkocht, tegenover bijna 33 miljoen Playstation 3-spelcomputers. De verkoop van de Xbox 360 en Playstation 3 zou nog door kunnen groeien door de komst van bewegingscontrollers voor beide spelcomputers en de opkomst van 3D-technologie.