Opnieuw treinongeluk België

Nadat circa drie weken geleden achttien mensen om het leven kwamen bij een treinongeluk in het Belgische Halle, vond er gisterenavond opnieuw een incident plaats waarbij twee treinen betrokken waren. In de Waalse deelgemeente Glaaien, provincie Luik, botste een goederentrein op een andere goederentrein. Een van deze twee treinen vervoerde ethanol en lpg.

Bij de botsing zijn geen gewonden gevallen. Ook zijn er geen omwonenden geëvacueerd aldus de Belgische media. Hoewel één van de locomotieven diesel lekt, zou er geen ontploffingsgevaar zijn. Op de plaats van het ongeval zijn zowel de brandweer als medewerkers van het chemieconcern BASF aanwezig om te controleren of de vervoerde stoffen een gevaar zijn voor de omgeving.

Door de botsing raakten drie wagons van het spoor. Het was niet noodzakelijk om het gemeentelijk rampenplan af te kondigen, aldus de lokale autoriteiten. Een woordvoerder van spoorbeheerder Infrabel heeft laten weten dat het ongeluk geen gevolgen heeft voor treinreizigers, aangezien het ongeluk plaatsvond op een goederenspoor.