Debat zonder Wilders bij P&W

Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 3 maart 2010 organiseert het praatprogramma Pauw & Witteman (NPS/VARA) vanavond een live debat vanuit de Melkweg in Amsterdam. De uitzending zal plaatsvinden om 23:05 op Nederland 1.

Dit keer zullen Wouter Bos (PvdA), Pieter van Geel (CDA), Mark Rutte (VVD), Femke Halsema (GroenLinks), Alexander Pechtold (D66) en Agnes Kant (SP) elkaar het leven zuur maken.

Geert Wilders (PVV) zal vanavond niet aanwezig zijn bij het debat dat geleid zal worden door de presentatoren Jeroen Pauw en Paul Witteman. Dat zijn volgens Wilders namelijk "verschrikkelijke mensen", aldus de PVV-leider in een interview met de Playboy.

Update 12:22
Femke Halsema heeft het debat gewonnen. Dit concluderen deskundigen van het Nederlands Debat Instituut na het analyseren van haar optreden. De GroenLinks-leider bleek vooral tijdens het thema integratie het meeste in staat regie te nemen en het debat naar de inhoud te sturen.

De strategie van Wouter Bos, die in voorgaande debatten goed werkte, was gisteren minder effectief. Volgens Stichting KijkOnderzoek keken gisteren 1,1 miljoen mensen live naar het debat.

Bekijk via de P&W-site het debat terug.


Geen Geert Wilders bij Peacock & Whiteman