Uitbuiter tienermeisjes opgepakt in Apeldoorn

De politie heeft na maandenlang onderzoek een 18-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor betrokkenheid bij mensenhandel en uitbuiting van meisjes. Hij zou via MSN en Hyves contact hebben gelegd met zeker negen meisjes van 14 tot 20 jaar. Drie van hen kwamen in de prostitutie terecht, meldt de politie vandaag.

De politie pakte ook twee medeverdachten op. Deze 19-jarige en 58-jarige mannen uit Apeldoorn worden verdacht van seks met minderjarige meisjes. De politie wil niet zeggen of dit klanten van de hoofdverdachte waren.

De 18-jarige Apeldoorner is volgens de politie geen loverboy. Een loverboy palmt zijn slachtoffers in, terwijl deze man zijn slachtoffers bedreigde en chanteerde. Zo dreigde de pooier van enkele slachtoffers pornografische foto's te verspreiden.

De hoofdverdachte werd al in januari opgepakt, maar de politie komt nu pas met het nieuws naar buiten omdat het onderzoek verder is gevorderd. De verdachte zit nog vast, maar dat geldt niet voor de twee medeverdachten. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.