Debat Wilders vs. Bos vanavond

Vanavond om 18:15 uur organiseert het actualiteitenprogramma EénVandaag het laatste lijsttrekkersdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 3 maart. Door de recente val van het kabinet zijn deze lokale verkiezingen meer dan ooit een testcase voor de komende Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 9 juni.

In het live debat, gehouden op de Erasmus Universiteit in Rotterdam, zullen de fractievoorzitters en partijleiders Pieter van Geel (CDA), Wouter Bos (PvdA), Agnes Kant (SP), Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Alexander Pechtold (D66) elkaar de hersens inslaan over uiteenlopende onderwerpen. GroenLinks en ChristenUnie zijn dit keer niet van de partij.

Voor het eerst gaan vanavond Wilders en Bos direct met elkaar in debat over veiligheid en integratie. Kant kruist de degens met Van Geel over de gevolgen van de financiële en economische crisis. Daarna zullen Rutte en Pechtold met elkaar in discussie gaan over mobiliteit en duurzaamheid. Na elk één-op-één debat volgt een plenair gedeelte.

Het debat zal geleid worden door EénVandaag-presentatoren Pieter Jan Hagens en Wouter Kurpershoek. Na de tv-uitzending, die een uur duurt, zal het debat nog een half uur online doorgaan op de website van EénVandaag. Het EénVandaag Opiniepanel zal vervolgens een winnaar kiezen uit het debat.

Bekijk via de website van EénVandaag het debat (tv-gedeelte en het internet-gedeelte) terug.


Vanavond debat Geert Wilders (PVV) vs. Wouter Bos (PvdA) over integratie