Kramer ontkent breuk met Kemkers

De samenwerking tussen Sven Kramer en Gerard Kemkers komt na het wereldkampioenschap allround ten einde. De Fries heeft dan vijf seizoenen onder de Drent getraind en vindt het tijd voor iets anders. Hij vertelde het nieuws aan de Leeuwarder Courant.

Dat de samenwerking tussen Kramer en Kemkers beëindigd wordt, heeft niets te maken met de deels mislukte Olympische Spelen in Vancouver. Kramer won maar één gouden medaille, waar gerekend was op een aantal van drie. De beslissing was al op een eerder tijdstip genomen. "Dit wisten we intern allang. Voor ons is dit niets nieuws. Ik ben er de man niet naar om mensen een schop te geven, maar ik wil iets nieuws."

Overigens hebben zowel Kramer als Kemkers nog een doorlopend contract bij de TVM-schaatsploeg. Het lijkt waarschijnlijk dat Kemkers de technisch directeur van het schaatsteam wordt. Wie de nieuwe coach van Kramer zal worden is nog niet bekend.

Update 15.25 uur

Ron Mulder, de zaakwaarnemer van Sven Kramer, ontkent dat de schaatser gaat breken met zijn trainer Gerard Kemkers. De zaakwaarnemer reageert daarmee op een bericht in de Leeuwarder Courant vandaag.

"Daar is geen sprake van en er is ook over niets gesproken. Sven speelt helemaal niet met die gedachte", aldus Mulder. "Er komt na dit seizoen wel een evaluatiegesprek tussen Sven en TVM. Daar zullen alle facetten op tafel komen. Maar op dit moment heeft Sven niet het idee dat hij wil stoppen met Gerard."