Britse keten vertoont Alice in Wonderland

De Britse bioscoopketen Odeon gaat toch de film Alice in Wonderland van regisseur Tim Burton vertonen. De grootste keten van Europa heeft dat besloten nadat een conflict met productiemaatschappij Disney was bijgelegd. Dat meldden Britse media vandaag.

Bioscopen wereldwijd besloten de 3D-film te boycotten, toen bleek dat Disney de dvd van Alice in Wonderland vijf weken eerder dan gebruikelijk op de markt zou brengen. Dat zou minder bezoekers opleveren. Verschillende ketens, zoals Cineworld, besloten de film desondanks te vertonen, maar Odeon sloot zich aan bij het protest. Odeon is vandaag dan toch overstag gegaan. Het bedrijf zegt een overeenkomst te hebben gesloten met Disney.

Odeon heeft laten weten dat de film vanaf 5 maart te zien is in Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Duitsland, Portugal en Oostenrijk. Eerder werd al bekend dat de dvd in die landen later wordt uitgebracht.

In Nederland vertoont zo'n 80 procent van alle bioscopen de film niet. Het gaat onder meer om theaters van Pathé, Wolff, Minerva en Utopolis. In onder meer de bioscopen van de Amsterdam Booking Company, die zalen heeft in steden als Den Bosch, Heerlen en Spijkenisse, is de film vanaf 10 maart wel te zien.

Alice in Wonderland is een deels geanimeerde 3D-versie van het beroemde gelijknamige boek van Lewis Carroll. De hoofdrollen in de film van Tim Burton (Sleepy Hollow) worden vertolkt door Johnny Depp en Anne Hathaway. Onder anderen Alan Rickman en Stephen Fry hebben hun stemmen geleend aan digitaal geanimeerde dieren die Alice in het Wonderland tegenkomt.


Youtube-celeb Philip DeFranco interviewt Michael Sheen and Matt Lucas.