Oude hoax BNN ineens 'wereldnieuws'

Een sketch die bijna een jaar geleden was te zien in het BNN-programma 'Tequila', is nu ineens vanuit het niets een ware internethit geworden. Sinds enkele dagen duikt het bewuste filmpje ineens overal op het internet op, tot diverse FOK!Forumtopics aan toe.

In de sketch wordt een nietsvermoedende John van den Heuvel geïnterviewd door BNN's Tina de Bruin. Terwijl de misdaadverslaggever honderduit vertelt over wat hem zoal bezighoudt, loopt het Tina ineens dun door de broek. Verontschuldigend loopt ze weg, terwijl ze met haar hand de bruine poepvlek in haar witte broek probeert te bedekken.

Het filmpje staat al bijna acht maanden op YouTube, maar sinds het maandag ook op LiveLeak is te zien, gaat de Nederlandse grap de hele wereld over. Zo staat het nepinterview sinds maandag op een van 's werelds grootste en bekendste weblogs, eBaum's World.  Daar is het inmiddels meer dan vijftigduizend keer bekeken.

Ondanks dat iedere site het 'nieuws' brengt als zijnde waar gebeurd en een smerig ongelukje, maakt de weblog Funny Junk het wel heel erg bont. Waarschijnlijk omdat 'hun' filmpje is geüpload door een Braziliaanse site, gaan ze ervanuit dat 'onze' Tina Braziliaans is. De reacties aldaar spreken elkaar echter nogal tegen. Zo denkt de ene 'reaguurder' dat Tina toch echt Frans is, terwijl een ander ervan overtuigd is dat ze Duits moet zijn. Jullie favoriete nieuwsposter probeert de bloggers in kwestie ervan te overtuigen dat ze Nederlands is, maar of ze het snappen is nog maar de vraag.


Tina is eindelijk wereldberoemd. Haar moeder zal wel erg trots zijn...