Valve kijkt naar PlayStation 3

Valve wil alleen games maken voor de Playstation 3 als Sony daar extra ondersteuning voor biedt. Programmeren voor de Playstation 3 is zo ingewikkeld dat het anders niet rendabel is voor Valve om games voor het platform van Sony te maken. Dit zegt Chet Faliszek, de producer van de Valve game 'Left 4 Dead 2', tegen gametijdschrift Edge.

In het verleden heeft Gabe Newell, eigenaar van Valve, fel uitgehaald naar de spelcomputer van Sony. Hij noemde het apparaat 'een totale ramp'. Zo weigerde Valve om 'The Orange Box' om te zetten naar de Playstation 3 voor uitgever Electronic Arts (EA). EA besloot zelf 'The Orange Box' om te zetten van PC en Xbox 360 naar de Playstation 3. De conversie was echter zo slecht dat 'The Orange Box' op de Playstation 3 aanzienlijk slechter werd ontvangen dan de producties van Valve op de PC en Xbox 360.

De kans dat Valve ooit games zal maken voor de Playstation 3 is niet bijzonder groot. "We kijken er naar, en ik weet zeker dat we het ergens in een verre toekomst zullen doen", meent Chet Faliszek.

Valve kijkt naar PlayStation 3
Valve kijkt naar PlayStation 3 (Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum