Uitslagen Eredivisie speelronde 24

Dit weekend werd in de Eredivisie de 24e speelronde afgewerkt. Koploper PSV verspeelde punten en zag achtervolgers FC Twente en Ajax dichterbij komen.

Heracles Almelo kwam in de wedstrijd op bezoek bij Roda JC al snel op voorsprong door een kopbal van Everton. Roda kwam er in de eerste helft amper aan te pas en werd maar een keer gevaarlijk vlak voor rust met een hard schot van Hadouir. De tweede helft kwam Roda beter in de wedstrijd met onder meer kansen voor Yulu Matondo, die naast twee schoten een omhaal liet zien die een meter naast ging. Een kwartier voor tijd kwam er uiteindelijk toch een doelpunt van Roda, De Fauw kon vrij uithalen. Roda zette nu aan om de drie punten binnen te halen en kreeg in de 88e minuut loon naar werken. Vijf minuten na een gemiste strafschop van Hadouir tikte De Jong de 2-1 binnen. Door de overwinning loopt Roda JC weer wat weg uit de degradatiezone. Heracles zakt door de nederlaag naar de zevende plaats.

AZ ging op bezoek bij VVV-Venlo met een 0-1 voorsprong de rust in, Wernbloom had gescoord op aangeven van Martens. VVV kwam tien minuten na rust via Auassar op gelijke hoogte, maar zag AZ al snel weer op voorsprong komen door Poulsen, een minuut later gevolgd door de 1-3 van El Hamdaoui. VVV gaf zich echter niet gewonnen en bleef strijden voor tenminste een punt. De 2-3 van Schaken viel in de 69e minuut, en een kwartier voor tijd was het Uchebo die de 3-3 wist binnen te tikken. In het restant werd er niet meer gescoord, waardoor VVV wederom ongeslagen bleef in eigen huis. Alleen Ajax is het dit seizoen gelukt om met de drie punten uit Venlo te vertrekken. Vanwege het verlies van Heracles Almelo stijgt AZ een plaats naar de vijfde plek. Het heeft evenveel punten als FC Utrecht en Heracles, maar een beter doelsaldo.

PSV kwam in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam na een klein kwartier op voorsprong, doordat Bakkal op aangeven van Dzsudzsák de bal binnentikte. Kansen op meer waren er zeker in de eerste helft voor PSV, maar schoten van Dzsudzsák, Lazovic en Afellay wisten geen doel te treffen. Aan de andere kant werd Sparta een strafschop onthouden nadat Pieters een overtreding had begaan op Duplan. In de tweede helft werd Sparta iets sterker, maar de verdediging van PSV gaf geen krimp. In de 93e minuut was het eindelijk toch raak voor Sparta, Poepon maakte de 1-1. Duur puntverlies dus voor PSV, dat FC Twente en Ajax zo dichterbij ziet komen.

Ajax wist makkelijk te winnen van Vitesse: 4-0. Twente versloeg Willem II met 1-0 door een doelpunt van Wisgerhof tien minuten na rust. Feyenoord kreeg net als PSV in de 93e minuut het deksel op de neus, ex-Feyenoorder Danny Buijs schoot namens ADO Den Haag in blessuretijd zijn ploeg op 2-2.