Geen bom in Den Bosch, stationsgebied vrijgegeven

Het stationsgebied in Den Bosch wordt vandaag rond 15.00 uur weer vrijgegeven. Er zijn geen explosieven aangetroffen, meldt een woordvoerder van de politie. Het vrijgeven gebeurt gefaseerd. Eerst mag het NS-personeel het station weer op. Als daar alles weer is opgestart, mag ook het publiek het station weer betreden. Ook de aan het station grenzende ontruimde panden worden weer vrijgegeven.

Het station en omliggende panden werden vanochtend ontruimd na een bommelding. Passagiers in een intercity van Roosendaal naar Zwolle meldden rond 08.00 uur dat een medereiziger zich vreemd gedroeg. De trein van Roosendaal naar Zwolle doet onder meer Den Bosch aan.

De medereiziger schreeuwde volgens een ooggetuige onder meer 'Allah Akbar' en zei dat hij een bom had die op het punt van ontploffen stond. De in een wit gewaad geklede man zou geen bagage bij zich hebben gehad.

Nadat de intercity was ontruimd, moest iedereen ook het station, het stationsplein en omliggende panden verlaten. Een explosievenhond werd ingezet om een eventueel explosief op te sporen.

De man is aangehouden en wordt verhoord op een politiebureau. Zijn identiteit is nog onbekend. Berichten dat het zou gaan om een verwarde man en dat er geen sprake zou zijn van terrorisme, wil de politie niet bevestigen.