Soldaat martelt zijn dochtertje

Een soldaat in de Amerikaanse staat Washington heeft zijn dochtertje blootgesteld aan de marteltechniek waterboarding. Het meisje slaagde er niet in het alfabet goed op te zeggen. De soldaat zag dat als een goede reden om de martelpraktijken op het meisje toe te passen.

De man koos voor waterboarding omdat het meisje bang is voor water. De soldaat stopte haar hoofd vier keer in een emmer met water totdat ze bijna leek te verdrinken.

De soldaat, Joshua Tabor genaamd, is gearresteerd nadat hij gehuld in een kogelvrij vest en met een militaire helm op zijn hoofd door de straten van Tacoma liep en dreigde ruiten aan diggelen te slaan. De martelpraktijken kwamen pas aan het licht na de ondervraging van zijn vriendin. Die wist te vertellen dat het meisje doodsbang in een kast was gekropen. Ook had ze blauwe plekken en schrammen rond haar nek en keel.

Tabor mag de kazerne waar hij werkt nu niet meer verlaten. Op de legerbasis zijn soldaten gelegerd die een missie in Irak of Afghanistan meegemaakt hebben. Hij mag ook geen contact meer hebben met zijn vriendin of dochter.

De soldaat is aangeklaagd voor het toebrengen van verwondingen door het slaan van zijn dochter. Hij moet deze week voor de rechter verschijnen. Het meisje krijgt speciale opvang.