Paniek in dierentuin door ontsnapte tijgers

In een Indiase dierentuin is chaos en paniek ontstaan na de ontsnapping van twee tijgers. De roofdieren wisten de deur van hun kooi te openen, waarna de zo'n tienduizend bezoekers renden voor hun leven.

Terwijl verzorgers de kooi van de Bengaalse tijgers in de dierentuin van Guwahati desinfecteerden, wisten de grote katten weg te sneaken door zelf de deur te openen. "Gelukkig bleven de twee binnen de muren van de dierentuin en vluchtten ze niet de stad in", laat een opgeluchte dierentuindirecteur weten.

"We hebben onmiddellijk de bezoekers geëvacueerd waarna we de katten probeerden te lokaliseren om ze vervolgens in slaap te sussen. Een van hen troffen we bij een zwembad in de dierentuin aan, waarna deze werd verdoofd. De tweede volgde kort daarop."

Niemand van de naar schatting tienduizend bezoekers raakte gewond, al vluchtten ze voor hun leven bij het zien van de tijgers. De grootste dierentuin van het noordoosten van India zat vol met gezinnen en studenten die een dagje uit waren in het weekend.

Een foto van een van de bloeddorstige tijgers is hier te zien