Onderzoeker moet doen alsof aarde 6000 jaar oud is

Een meerderheid van de gemeenteraad van de orthodox-christelijke gemeente Staphorst wil dat in een rapport over de archeologische waarden in de bodem van de gemeente ook de bijbelse visie over leeftijd en ontstaan van de aarde wordt vastgelegd.  Ze wordt hierin gesteund door de verantwoordelijke wethouder.  

In Christelijke kringen wordt de leeftijd van de aarde geschat tussen zesduizend en twaalfduizend jaar, maar in werkelijkheid is de aarde ongeveer vijf miljard jaar oud.

Bodemkundige Leo Tebbens deed voor de gemeente Staphorst bodemonderzoek om het erfgoed vast te laten leggen.  Nadat hij de wens van Staphorst hoorde was hij wel bereid in een paragraaf te vermelden dat er ook andere standpunten bestaan over dateringen en de leeftijd van de aarde, maar hij weigert de leeftijd van de aarde in het document op zesduizend jaar te stellen.

Wethouder Sytse de Jong van de SGP vindt het verzoek helemaal niet vreemd. Tegenover het NRC verklaart hij; "Het rapport wordt door ons betaald.  Mogen wij alstublieft erkend zien dat andere visies mogelijk zijn?"