Popstars is gewonnen door...

De 21-jarige betontimmerman Wesley Klein is de winnaar geworden van het SBS-programma Popstars. In de finale wist hij de 22-jarige Kim te verslaan. Eerder op de avond vielen de 22-jarige Joshua en de 26-jarige Kristel al af.

In de laatste ronde brachten de laaste twee finalisten beide een stuk van de single You Raise Me Up ten gehore. Wesley was al lange tijd favoriet voor de eindzege in de zoektocht die bijna zes maanden duurde. Hij viel vooral op door Nederlandstalige nummers, en kreeg van de jury tot driemaal toe de volle score van tien punten. Ook vanavond gaven alledrie de juryleden Wesley een tien na zijn vertolking van het nummer Rood van Marco Borsato. Jurylid Maurice Wijnen beweerde zelfs Wesley een betere artiest te vinden dan Jan Smit.

Voor de winst van het programma krijgt Wesley een platencontract, een Popstars-award, en een plaat ter herinnering aan zijn eerste single. Voor Wesley breken nu drukke tijden aan, naast het promoten van zijn single wordt hij binnenkort vader. Zijn vriendin Nellie en hij verwachten een kindje.

Voor de talentenjachtenfans die nu denken in een zwart gat te vallen: niet getreurd. Volgende week begint namelijk op RTL 4 het derde seizoen van X Factor, waarvoor FOK! zoals altijd weer een apart forum geopend heeft!

Winnaar Wesley in een eerdere liveshow