Politie schiet bij aanhouding inbrekers

De politie heeft gisteravond in Den Dungen meerdere keren geschoten bij de aanhouding van vier jonge inbrekers. De politie loste twee waarschuwingsschoten en schoot een keer gericht naar de benen van een vluchtende verdachte. De drie verdachten van 17 jaar en een 15-jarige jongen raakten niet gewond.

Een getuige zag de vier rond 20.00 uur uit een auto stappen en beginnen met de inbraak bij een woning aan de Lammershof in Den Dungen. Hij belde de politie die met meerdere eenheden naar het huis spoedde. De jongens waren toen al in de auto weggereden, maar dat had de getuige ook gezien.

Agenten zagen de auto verderop rijden en dwongen de inbrekers te stoppen. De vier renden direct weg. Twee van hen gaven zich over toen de politie een waarschuwingsschot loste. Een agent achtervolgde een derde verdachte door de bosjes. Daarbij loste hij nog een waarschuwingsschot en schoot hij gericht, maar de jongen werd niet geraakt.

De knaap rende verder en vluchtte door een weiland een schuur in. Daar werd hij uiteindelijk gevonden en opgepakt. De vierde verdachte kwam wat verder. Hij werd om 22.00 uur in Sint Michielsgestel aangehouden nadat hij daar al rennend de weg naar Den Bosch vroeg.

De minderjarige dieven bleken de auto eerder op de avond in Den Bosch te hebben gestolen. Het is nog niet bekend wat de inbrekers uit het huis hebben meegenomen. De vier Bosschenaren bleken allen bekenden van de politie.