Storing 112 voorbij

Het landelijke alarmnummer 112 is momenteel onbereikbaar voor bellers met een mobiele telefoon. Wie met spoed politie, brandweer of ambulance nodig heeft, zal op zoek moeten gaan naar een vaste telefoon. De storing doet zich namelijk alleen voor bij mobiele telefoons.

Rond 18.30 uur vanavond begon de storing die door onbekende oorzaak optrad. Het telefoonnummer 0900-8844, waar de politie op bereikbaar is voor zaken die geen spoed hebben, is ook door de storing getroffen. Ook dit nummer is alleen te bereiken met een vaste telefoon.

Praat mee over dit nieuws op het forum.

Update 20.55 uur

Alarmnummer 112 is weer bereikbaar per mobiele telefoon. De storing is inmiddels verholpen. De KLPD onderzoekt de oorzaak van de storing nog.

Dit was niet de eerste storing waar het alarmnummer mee te kampen had. In april 2009 had de alarmcentrale ook al te kampen met een beperkte bereikbaarheid. De ISDN-leiding naar de 112-centrale in Driebergen lag er op dat moment uit. Via deze lijn kwamen alle mobiele telefoonoproepen binnen.

De storing is zo ernstig omdat ongeveer tachtig procent van de telefoontjes naar de alarmcentrale met een mobiele telefoon gepleegd wordt. Jaarlijks ontvangt 112 in totaal vijf miljoen oproepen.